DE NIEUWE WILDEN

WAT MAKEN WIJ

Wij zijn een vernieuwend toneelgezelschap dat interdisciplinaire middelen en multimedia inzet om tot een voorstelling te komen. Al deze middelen zorgen ervoor dat het theater een beleving wordt. DE NIEUWE WILDEN speelt zowel nieuw repertoire, als de klassieke uit de wereldliteratuur en vertaalt dit naar het heden. Eigenzinnige voorstellingen waarin theater een spiegel is van de maatschappij. Cultuurparticipatie is een mogelijk middel om de inhoud te genereren die zich spiegelt aan wat er speelt in de samenleving en zal ingezet worden bij het maken van voorstellingen.

                                                                                    Zelfs al zou ik weten dat de wereld morgen in stukken uiteenvalt,

                                                                                                                     ik zou toch mijn appelboom planten.

                                                                                                                                       Martin Luther


VISIE

DE NIEUWE WILDEN wil voorstellingen creëren die een afspiegeling zijn van de hedendaagse maatschappij. Als theatermakers kijken wij naar de wereld. Dit is de wereld zoals wij hem aantreffen: verward, verzwakt en ontheemd. Een gevoel van onbehagen maakt zich meester over ons bewustzijn en vertroebelt ons reflectief vermogen. De mens is cynisch, eenzaam en egocentrisch.  

Wij stellen ons zelf ten doel, om juist ten tijden van onrust en onzekerheid op zoek te gaan naar de lichte, menselijke kant in de wereld.  Zoals de Tramp, van Charlie Chaplin, die aan het eind van de film met hoop de horizon tegemoet loopt. “Hoe moet het nu verder?” wordt hem gevraagd. “Dat zullen we wel zien…” antwoordt hij. Deze menselijke veerkracht vormt de basis van hoop en vertrouwen. De hoop die in ons allen schuilt en die ons een nieuwe morgen brengt. Deze hoop versus de wereldse misère vormt het leidmotief voor het maken van voorstellingen en geeft een kijk op de wereld waar vanuit wij theater willen maken.

Door middel van contrasterende beelden en verwijzingen zetten DE NIEUWE WILDEN goed tegen kwaad, licht tegen donker, om zo de kijker een keuze voor te zetten. Waar moet ik als mens voor kiezen, wat is het juiste. Door tegenstellingen aan te dragen is er ruimte voor dialoog en via dialoog kunnen we een betere wereld scheppen. Een dialoog mag schuren, mag verontrusten, mag pijn doen. Het is een zoektocht naar onschuld en de keuze tussen goed en kwaad. Hoe te leven? Hoe waarachtig te leven?

Wij trachten het onbevattelijk lijden menselijk te maken en vorm te geven door middel van beeld en verhaal. Wat ziet de mensheid als hij in de spiegel kijkt. In een tijd van oneliners, meningen en buitenkant doen DE NIEUWE WILDEN een beroep op de kunst van het luisteren, het reflecteren, het voelen en het ervaren. De wereld van het theater biedt ons troost, verwondert ons.

                                                                                                                                                              

                                                                                                Alleen de kunst biedt ons de mogelijkheid iets te zeggen dat wij niet weten.

                                                                                                                                                          Gabriel Laub

Please reload

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • White Google+ Icon